пʼятниця, 2 червня 2017 р.

Альтернативна школа

   Альтернативна освіта стає все більш популярною серед українських батьків та дітлахів. Це й не дивно, бо, здається, майже усі мають низку питань до сучасної української школи, яка тільки стала на шлях одужання. Але чекати на якісні зміни немає змоги: поки з’являться перші плоди, пройде час, а діти - ось вони, вже підростають і треба думати про їх майбутнє вже зараз.

 Однією з проблем існуючої освіти є спосіб навчання, орієнтований лише на запам’ятовування фактів, в якому відсутній зміст і більш глибоке розуміння, міжгалузеві зв’язки та практичне застосування отриманих знать у житті.

   Школа має не тільки навчати дітей логіки спеціалістів та виконавців, але й вчити управлінню як невід’ємній частині комунікації та сучасного життя. Під управлінням мається на увазі не тільки менеджмент робочих моментів, але й вміння керувати усіма життєвими процесами загалом. Повноцінна школа повинна давати знання, які відповідали б не лише на питання «Як?» та «Що?», але й на питання «Навіщо?» і «Хто?». Тільки тоді дитина матиме комплексну підготовку для самоідентифікаціїпосилання

Немає коментарів:

Дописати коментар